top of page
Stine Hagen-familieterapi

Hvor går grensen for utroskap?

Er du bevisst på dine egne og partnerens grenser for utroskap?


Hvor går deres grenser i parforholdet?

I et parforhold er det viktig å snakke om grensene rundt utroskap. Sette ord på dine grenser, og høre hva partnerens grenser er.

Hvis det er en avstand mellom hva dere mener, så er det viktig å komme fram til noe som føles greit for begge parter.

Denne samtalen er det være lurt å ha ganske tidlig i forholdet. For å være sikker på at dere er på bølgelengde. Det er også være lurt å denne samtalen med jevne mellomrom for å minne hverandre på hvor grensene går, og for å sjekke om dere har de samme grensene som før. Det kan jo være at dere endrer syns, får noen nye tanker rundt temaet utroskap.

Vet du hva din partner definerer som utroskap?

Har du vært tydelig på hva du definerer som utroskap?


Er det greit?

Er det greit med flørting når det er gutte/jentekveld på byen? 

Er det greit å flørte med en kollega på jobben?

I dag er det ganske lett å opprette ny kontakt, og beholde kontakt gjennom sosiale medier som instagram, snapchat, facebook eller andre.

Hvilken type kontakt er det greit å ha syns du?



Det vil være mye følelser hos både den som har vært utro og den som har blitt bedratt.


Hvordan takle utroskap?

Det vil være mye følelser hos både den som har vært utro og den som har blitt bedratt.

Det kan oppstå følelser som sorg, sinne og skuffelse.

Det er viktig å snakke sammen om alle disse følelsene og tankene. Det er viktig å fortelle partneren om følelsene du har. Dersom følelsene som oppstår ikke blir snakket om kan det føre til både fysiske og psykiske plager.


For den som blir bedratt vil det oppleves truende og vondt. Tryggheten og tilliten i parforholdet ødelegges. Det er mange som opplever at selvtilliten blir dårligere, og det kan dukke opp spørsmål som: «Hva er galt med meg?» «Hvorfor har jeg ikke merket noe?» «Jeg trodde ikke parforholdet vårt var så dårlig?» Den som er blitt bedratt kan ha et stort behov for bekreftelse av partneren sin. Det kan også dukke opp et kontrollbehov, for å sjekke sosiale medier, telefon, e-post eller andre ting.


Den som har vært utro kan også gå gjennom en vanskelig tid, og kjenne på følelser som skam, frykt og sorg. Den som har vært utro kan ha vanskeligheter med å tro på partneren sin som sier at du er tilgitt. Det kan også oppleves invaderende at partneren har et stor kontrollbehov.


Det kan være godt å snakke med gode venner, men det kan være lurt å begrense antall mennesker å snakke om denne vanskelige situasjonen til. Gode råd fra venner og familie, når du er i et følelsesmessig kaos, kan føre til enda mer innvendig kaos. Det er veldig mange meninger om, og følelser rundt utroskap.


Husk at det ikke er greit å snakke med barn om utroskap. Dette er det de voksne som skal ordne opp i. Det kan oppleves kjempe vanskelig!


Vent med å ta avgjørelser til sjokket har gitt seg.

Vi tenker ikke klart når vi er i sjokk.

Dersom dere ønsker å komme dere gjennom denne situasjonen og fortsette parforholdet er det viktig å ha realistiske forventninger. Dere må begge legge det bak dere, og dere må begge ønske og ville fortsette parforholdet.

Parforholdet kan overleve utroskap, men det vil kreve tålmodig arbeid med å gjenskape tilliten. Det er ofte behov for hjelp utenfra gjennom terapi, som kan hjelpe dere gjennom krisen.


Jeg hjelper dere

Jeg har hjulpet mange par til et bedre samliv.

Hos meg vil dere bli møtt med trygge rammer, og et fokus på hele mennesket. Dere er eksperten i livet deres, men jeg kan hjelpe dere med litt nye tanker, vinklinger og verktøy som du kan bruke. Jeg kan hjelpe dere å bli mer bevisst på hva deres parforhold trenger for at det skal bli bedre.


Jeg heter Stine, og jeg har over 15 års erfaring med å jobbe med mennesker i sårbare livssituasjoner,  der kommunikasjon og relasjon er de viktigste verktøyene. 


​​Jeg er i tillegg utdannet yogalærer. Der jobber vi veldig mye med at alle opplevelser "setter seg" i kroppen. Som terapeut er jeg derfor opptatt av å se hele mennesket, også det å lytte til kroppen. Følelser forteller oss hvordan vi har det nå, og hvordan vi møter oss selv og andre. Gjennom terapi vil det være mulig å forstå, og endre, vanskelige og fastlåste følelser.

Jeg vil møte deg der du er, og sammen kan vi fokusere på kommunikasjon, tilknytning og håp.

​ Jeg har kontor i Arendal, men tilbyr også online terapi via zoom. På den måten kan jeg hjelpe deg, uansett hvor du bor i landet.





62 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page