top of page

Sjalusi - Ofte en misforstått følelse.

Oppdatert: 22. apr.

Sjalusi oppfattes ofte som en negativ følelse, noe som igjen kan føre til at sjalusi oppleves vanskelig å håndtere.


Sjalusi er ikke nødvendigvis negativt, det tyder jo på trygg tilknytning. Kanskje det er lette å møte sjalusi dersom vi tenker at det er et uttrykk for kjærligheten vi føler for hverandre.

Vi har et behov for bekreftelse på at den vi er glad i føler det samme for oss.


Sjalusi handler ofte om frykt for å bli forlatt eller avvist. Dette er noe som kan ligge tilbake i tid. Kanskje har du kjent på ensomhet, mindreverd eller usikkerhet tidligere i livet? Dersom dette er noe som ligger veldig langt tilbake kan det, noen ganger, være vanskelig å finne ut av disse følelsene alene. Da kan det være fint å snakke med noen, og få litt hjelp til å sortere og rydde i følelses livet.

Det er viktig å utforske følelsen. Hvorfor kjenner jeg på den nå? Hva er det som ligger bak. Husk at sjalusi er vonde følelser som er i deg. Det er derfor kjempeviktig at du er ærlig med deg selv om de følelsene du kjenner på. Jeg heter Stine, og jeg har over 15 års erfaring med å jobbe med mennesker i sårbare livssituasjoner,  der kommunikasjon og relasjon er de viktigste verktøyene. 


​​Jeg er i tillegg utdannet yogalærer. Der jobber vi veldig mye med at alle opplevelser "setter seg" i kroppen. Som terapeut er jeg derfor opptatt av å se hele mennesket, også det å lytte til kroppen. Følelser forteller oss hvordan vi har det nå, og hvordan vi møter oss selv og andre. Gjennom terapi vil det være mulig å forstå, og endre, vanskelige og fastlåste følelser.

Jeg vil møte deg der du er, og sammen kan vi fokusere på kommunikasjon, tilknytning og håp.

​ Jeg har kontor i Arendal, men tilbyr også online terapi via zoom. På den måten kan jeg hjelpe deg, uansett hvor du bor i landet.

 


Hvordan kommer det til uttrykk?

Ofte så kan det være lett å gjemme sjalusi bak sinne. Sjalusi kan ofte bunne i en følelse av usikkerhet, og frykt. Hvis du da ikke tør å fortelle partneren din om det, så kan det føre til beskyldninger og mistillit. Dersom du ikke forteller partneren din det du kjenner på gir du ikke partneren muligheten til å korrigere. For eksempel: du kjenner på en usikkerhet om partneren din elsker deg. Du tør ikke si det. Tankene dine har fort for å male fanden på veggen. Kanskje hvis du hadde sagt det. Så kunne partneren gitt deg den bekreftelsen du har behov for.


Hvordan reagerer du mot partneren din når du er sjalu?

Blir du sint?

Blir du stille?

Eller later du som alt er bra?

 

For noen kan det være vanskelig å stoppe opp, og kjenne etter, hva det er du føler. Vi føler oss ofte veldig sårbare når vi snakker om disse følelsene. Ofte så tenker vi at sjalusi er noe negativt, og noe vi ikke skal kjenne på. Kanskje det gjør det til at det er vanskelig å snakke om? Kanskje det er lette å møte sjalusi dersom vi tenker at det er et uttrykk for kjærligheten vi føler for hverandre.


Jeg hjelper dere

Jeg har hjulpet mange par til et bedre samliv.

Hos meg vil dere bli møtt med trygge rammer, og et fokus på hele mennesket. Dere er eksperten i livet deres, men jeg kan hjelpe dere med litt nye tanker, vinklinger og verktøy som du kan bruke. Jeg kan hjelpe dere å bli mer bevisst på hva deres parforhold trenger for at det skal bli bedre.Er det vansklig å snakke om?

Det kan være vanskelig når man snakker mot hverandre, og missforstår.

Så lenge begge har motivasjon til endring er det håp.

Jeg kan hjelpe dere!
51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page