top of page

Ensomhet i parforholdet - en følelse som ganske mange kjenner på.

Oppdatert: 26. feb.

Du syns kanskje at det høres rart ut, men å føle seg ensom og alene i parforholdet er ganske vanlig.


Par i alle aldre kan kjenne på ensomhet i perioder i parforholdet. Det betyr ikke at det trenger å være sånn. Det trenger ikke bety at det ikke er mulig å finne tilbake, eller at parforholdet er over.


Det kan føles ekstra sårt å kjenne seg ensom i et parforhold fordi man egentlig skal være to som har det bra sammen. Det er sårt når det er en avstand mellom dere, og mange kan kjenne på usikkerhet og skam.Jeg heter Stine, og jeg har over 15 års erfaring med å jobbe med mennesker i sårbare livssituasjoner,  der kommunikasjon og relasjon er de viktigste verktøyene. 


​​Jeg er i tillegg utdannet yogalærer. Der jobber vi veldig mye med at alle opplevelser "setter seg" i kroppen. Som terapeut er jeg derfor opptatt av å se hele mennesket, også det å lytte til kroppen. Følelser forteller oss hvordan vi har det nå, og hvordan vi møter oss selv og andre. Gjennom terapi vil det være mulig å forstå, og endre, vanskelige og fastlåste følelser.

Jeg vil møte deg der du er, og sammen kan vi fokusere på kommunikasjon, tilknytning og håp.

​ Jeg har kontor i Arendal, men tilbyr også online terapi via zoom. På den måten kan jeg hjelpe deg, uansett hvor du bor i landet.

 


Det er tre ting som er viktig som er viktig når du kjenner deg ensom i parforholdet.


Våg å være ærlig.

Det første steget er å si noe om det du føler. Det kan føles både vanskelig og sårbart å skulle fortelle at du føler deg ensom. Noen ganger kan det være vanskelig å skulle fortelle partneren at du kjenner deg ensom i parforholdet fordi det er vanskelig å sette ord på det. Det kan være skummelt fordi du er redd for hva partneren vil si. Det kan være veldig sårbart fordi du må blottlegge hvordan du har det, og hva du tenker og føler.


Det er viktig å finne årsaken til ensomheten. Når vi vet årsaken er det mulig å finne respektfulle og oppriktige løsninger. For å få til det er det helt nødvendig å snakke ærlig om det.Snu i tide.

Det er viktig å ta tak, og gjøre endringer. Så er det jo sånn at endring krever handling. For at noe skal bli annerledes er det helt nødvendig å gjøre noe annet enn det dere gjør i dag. Det betyr ikke at alt dere gjør i dag må endres, eller at dere må snu opp ned på alt dere gjør. Ofte så er det små handlinger som skal til for å få til endringer. Mennesker er vanedyr, og vi har lett for å havne i mønster. Med motivasjon og øvelse er det mulig å endre mønster.


Hva skal til for at dere får det bedre sammen i hverdagen? Det er hverdager det er flest av, det er derfor viktig at de er så bra som mulig.Søk hjelp.

Noen ganger kan det være vanskelig å skulle gjøre endringer alene. Ofte er det ikke viljen som gjør at endringer kan være utfordrende, men at vi ikke har de rette verktøyene for å skape varige endringer. En terapeut vil kunne gi dere veiledning, verktøy og øvelser som vil være med på å skape endringer og nye mønster.

Da kan det være fint å få hjelp av en terapeut.


Jeg hjelper dere

Jeg har hjulpet mange par til et bedre samliv.

Hos meg vil dere bli møtt med trygge rammer, og et fokus på hele mennesket. Dere er eksperten i livet deres, men jeg kan hjelpe dere med litt nye tanker, vinklinger og verktøy som du kan bruke. Jeg kan hjelpe dere å bli mer bevisst på hva deres parforhold trenger for at det skal bli bedre.Endring krever handling.

Det er mulig å snu!

Så lenge begge har motivasjon til endring er det håp.
21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page